085 – 019 7185

24/7

Bereikbaar

Elektricien Den Haag

Meterkast vervangen

Op zoek naar een voordelig en allround elektriciteitsbedrijf in Dan Haag om de meterkast te vervangen of te repareren? Bel nu met Elektricien Den Haag.

Bel ons nu

Meterkast plaatsen of vervangen?

In iedere woning of pand is een meterkast te vinden. De meterkast is een belangrijk systeem en hier vind u de meters voor gas, elektriciteit en water. In de meterkast staat tevens ook de groepenkast. Een meterkast moet tegenwoordig aan verschillende belangrijke voorschriften voldoen. Het belangrijkste is dat een meterkast ten allen tijden een goede toegang moet hebben zodat de elektricien er makkelijk bij kan wanneer er problemen zijn. De meterkast dient daarnaast altijd afgesloten te kunnen worden (deur).

De indeling van een meterkast is in de meeste woningen en panden hetzelfde. Dit is handig voor een elektricien, zo weet hij altijd waar hij bepaalde zaken terug kan vinden. In oude gebouwen is er vaak een oude meterkast en vaak voldoen deze niet meer aan de huidige richtlijnen. Het is daarom erg verstandig om uw meterkast periodiek te laten controleren en zonodig vervangen. Een meterkast plaatsen is ingewikkeld en vergt de benodigde kennis. Onze ervaren elektriciens zijn hiervoor opgeleid en helpen u graag. Neem vandaag nog contact op!

Meer dan 20 jaar ervaring met het plaatsen en vervangen van meterkasten

Wanneer moet ik mijn meterkast laten controleren?

Een meterkast die niet goed onderhouden wordt kan een storing krijgen. Een storing in de meterkast is heel erg vervelend, want belangrijkste meters zitten hier allemaal in. Een storing in de meterkast kan betekenen dat de stroom in uw gehele woning of pand kan uitvallen. Dit kan veel grote en vervelende problemen met zich mee brengen. Het is daarom erg belangrijk om uw meterkast periodiek te laten controleren, om zo vervelende situaties in de toekomst te voorkomen. 

Een van de meest gestelde vragen is ; wat kost een meterkast vervangen? Hier hebben wij helaas niet 1 vast antwoord op. Een meterkast wordt namelijk op maat geplaatst omdat iedere woning of pand andere wensen en behoeften heeft. En kleine woning heeft bijvoorbeeld minder stroom nodig, minder stoppen/groepen; maar een grote woning heeft meer stroom nodig en meer stoppen/groepen. Het is daarom belangrijk voor een elektricien om eerst te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn met betrekking tot elektra en de meterkast hierop in te laten spelen. Aan de hand van deze informatie kunnen we dan een offerte uitbrengen.

meterkast vervangen Den Haag
meterkast vervangen Den Haag

Het verschil tussen een groepenkast en meterkast

Dit is een veelvoorkomende vraag. Een groepenkast en een meterkast worden vaak moeilijk uit elkaar gehaald. Een groepenkast is het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Deze voorzien alle lichtpunten en stopcontacten van stroom. De meterkast bevat daarentegen een of meerdere elektriciteitsmeters. De ervaren elektriciens van elektricien Den Haag kunnen u hier uitstekend bij adviseren.

meterkast vervangen Den Haag
meterkast vervangen Den Haag

Wat zit er precies in mijn meterkast?

Uw meterkast bevat veel verschillende componenten en meters. Deze dingen zijn onmisbaar in uw meterkast: 

 • Elektriciteitsmeter
 • Watermeter
 • Gasmeter
 • Aardlekschakelaar
 • Wifi
 • Stoppenkast
 • Hoofdschakelaar
 • Aardblok
 • Aansluiting voor externe aarde
 • Buisinvoerstuk 

De volgende dingen kunt u ook vinden in uw meterkast:

 • Slimme energiemeter
 • Subsidie Meter zonnepanelen
 • Stadsverwarming
 • Telefoon
 • Kabeltelevisie (CAI)

CONTACT

elektricien den haag
E

Groepenkast vervangen

E

Stroompunten aanleggen

E

Stroom-storingen

E

stopcontacten vervangen

E

oude stroom voorzieningen vervangen

E

Deskundige monteurs

CONTACT

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bent u benieuwd naar een prijsindicatie voor elektra aanleggen of repareren in uw woning of bedrijf in Bussum? Bel dan gerust Elektricien Den Haag op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook een vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u bovenstaande problemen in de regio van Amersfoort? Dan staan de elektriciens van onze partner Elektricien Amersfoort voor u klaar.

meterkast vervangen Den Haag
Call Now Button